Специализираният апелативен съд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно

...
Специализираният апелативен съд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно
Коментари Харесай

Петимата от групата на Очите остават за постоянно в ареста

Специализираният апелативен съд потвърди определението на първата инстанция и остави за непрекъснато в ареста  петима хипотетични членове на незаконната група, на която Димитър Желязков - Очите е апетитен за началник.
 Свързаната с Очите Аркус в действителност не охранява митниците и пристанището в Бургас  Петима от групата на Митьо Очите желаят да излязат от ареста  Очите е арестуван в Турция за 30 дни
В ареста остават Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев, който не се яви през днешния ден в правосъдната зала поради влошено здравословно положение.

На правосъдното съвещание през днешния ден стана ясно, че против групата има голям брой анонимни свидетелски показания и СРС-та.

Според очевидците групата се е занимавала с палежи и разпространяване на опиати, опитвала се е и да наложи монопол над погребалния бизнес в района.

Защитниците на арестуваните означиха, че данни за групата е имало още през 2002 година и 2003 година, само че по-активни дейности от проверяващите са подхванати последните седмици, а досъдебното произвеждане е формирано 2016 г. 

Адвокат Димитър Марковски, който пази Въчев, сподели пред Българска телеграфна агенция, че съгласно него в този случай остарели каузи са обединени в едно. По думите му Въчев е арестуван, с цел да се попълни нужната цифра за обвиняване против проведена незаконна група.

Марковски сподели още, че Въчев не е познавал Митьо Очите и няма данни за срещи с него или други обстоятелства, които да ги свързват. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР